İnsan Kaynakları Yönetimi bölümümüzün diğer üniversiteler ve bölümlerden farklarını;

1. İngilizce Eğitim ve Seçmeli Yabancı Dil Öğrenme Olanağı,
  2. Dersler Yeditepe Üniversitesi akademik kadrosunun yanında, Türkiye’nin önde gelen yabancı ve Türk firmalarından da İnsan Kaynakları direktörleri öğretim görevlisi/misafir konuşmacısı olarak yer alacaklardır.
  3. Tüm öğrencilerimize uluslararası koçluk belgeli danışman tarafından bireysel koçluk yapılacaktır.
  4. Tüm öğrencilerimize uluslararası envanter bazlı kişilik analizi yapılıp bireysel geri bildirim seansı düzenlenecektir. Bölüm başkanı Doç. Dr. Dilek Sağlık Özçam tarafından yapılacaktır.
  5. Programın içeriğinde işletme ve girişimcilik gibi sosyal alanların yanında insan kaynaklarının gelişen teknoloji ile beraber yeni trendleri takip etmesi amacıyla, teknoloji yönetimi, bilişim alanlarından da derslerin bulunması sağlanmıştır.
  6. Zorunlu iki adet Yaz Stajı ile okulda öğrendiklerini kamu ve özel sektörde uygulama imkanı bulacaklar, öğrenciler mezun olmadan teorik bilgilerini iş hayatında pratiğe dökme şansı yakalayacaklardır.
  7. 4 yıllık bölüm olduğundan dolayı mezun öğrencilerimiz, fakülte mezunları ile aynı haklara sahip olacaklardır. (Yüksek Lisans, askerlik, akademisyen olma vb. hakları gibi)
  8. Önemli bir farklılık olarak,  Bölüm başkanı Doç.Dr. Dilek Sağlık Özçam (5 Uluslararası ödül sahibi), asistan ve sekretaryanın da dahil olduğu sosyal haberleşme/mesajlaşma grubuyla tüm öğrencilerimize anında yardımcı olunmaktadır.

şeklinde belirtebiliriz.