• TR
  • EN

Students are not accepted.

The aim of the Human Resources Management program, which provides a 4-year education at the undergraduate level, is to have academic knowledge on sociological, analytical, legal and psychological issues, to interpret these concepts with a human resources management perspective, to fulfill basic human resources management functions, as well as social relations in the work environment and their social and To train graduates who have the skills and qualifications that examine their individual effects, can conduct research at national and international level in this direction, plan manpower policies required for international competition and national development at the business level.

Human Resources Management Undergraduate program;

  • One-to-one personality test for all students with a personality inventory test
  • Providing one-on-one coaching training (with 3-4 sessions) with our ICF certified trainer
  • The courses in the program are practical,
  • Sharing of people from business life in lessons,
  • Having lessons with dynamic and analytical thinking skills,
  • Focusing on gaining the competencies of human resources that will enable them to take part in strategic management,
  • Finding lessons on learning the general responsibilities of an enterprise other than Human Resources,
  • Finding lessons that teach how to use and improve the developing technology,
  • It adds difference with such features.

A Minor Program protocol has been signed between the Human Resources Management Department and the Sociology Department.

Click to learn the minor branch conditions.

Minor Agreement between Faculty of Arts and Sciences - Department of Sociology & School of Applied Sciences - Department of Human Resources Management.

Agreement Date: 18/07/2019

Total credits to a student of Sociology Department by doing a Minor in Human Resources Management Department: 24

Total credits for a student in the Department of Human Resources Management by doing a Minor in Sociology Department: 24

The Human Resources Management Master's Program was opened by Yeditepe University in order to train managers and academician candidates who have entrepreneurial, dynamic and analytical thinking skills, and who are competent in the comparative human resources management discipline.

You can apply online at http://ebs.yeditepe.edu.tr/

Öğrenci kabul etmemektedir.

İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü Nedir?

İnsan Kaynakları Yönetimi, işletmelerin amaçları doğrultusunda personellerin en iyi şekilde seçilmesi, yetiştirilmesi, yönetilmesi ve motive edilmesi görevlerini yerine getiren bir disiplindir. Günümüzde birçok işletmenin pazar payını genişletmesi, çalışan sayısında artış yaşanmasını sağlayan etkenlerden biridir. Şirketlerin hem çalışan sayısının arttırılması hem de nitelikli personellere ihtiyaç duyulması İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü mezunlarına olan ihtiyacın artmasını sağlar. İnsan Kaynakları uzmanı ya da personeli olarak görev alan kişiler; bir işletmenin çalışanları ile yakından ilgililidir. İnsan kaynakları personeli, firmada personel açığının oluşmasından, iş ilanlarının verilmesi, işe alım sürecinin gerçekleştirilmesi, yeni işe alınanların eğitimleri ve oryantasyon çalışmalarının yapılarak personelin kendi alanında tecrübe kazanmasına kadar her aşama ile yakından ilgilidir.

Bölüme olan ihtiyacın giderek artış göstermesi İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü taban puanları bakımından da önemli yükselişler meydana getirir. Eskiden personel müdürü olarak görev yapan kişiler artık alanında en iyi eğitimleri alarak İnsan Kaynakları Uzmanı, İnsan Kaynakları Yöneticisi ya da müdürü gibi unvanlarla işletmelerde iş bulabilme imkânı elde eder.  İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü bir işletmede yalnızca işe alım süreci ile ilgilenmez aynı zamanda çalışanlar ve şirket yöneticileri arasında da bir köprü vazifesi görür. Şirket ortamındaki sosyal çalışmalardan, çalışanların motivasyonundan ve dahası onların işe alıştırılma sürecinde verilmesi gereken eğitimlerin tamamından sorumlu olan kişilerdir.

İnsan Kaynakları Yönetimi Taban Puanları ve Sıralama

Puan Türü               Genel Kontenjan                     Yerleşen             En Düşük Puan       En Yüksek Puan

 

EA- Burslu                        2                                                2                    325,24119                335,12513

 

EA- %50                           10                                               6                    216,23451                301,77820

Burslu

İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü Ücretleri ve Fiyatları

Yeditepe Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü ücretleri için bu sayfadan yararlanabilirsiniz.

Misyon Vizyon

Misyonumuz

İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü’nün birçok görevi vardır. İşletmelere nitelikli personelleri temin edip ve bu personellerin işe alıştırma sürecini yönetecek olan bireyleri yetiştirmeyi amaçlayan bölüm, aynı zamanda işletmelerin veriminin arttırılması, firma imajının yükseltilmesi gibi konularda da önemli görevler üstlenir. Bölüm, insan faktörünü her yönden inceleyerek, kişilerin veriminin daha yüksek olması için nelere ihtiyaç duyulduğu konusunda da çeşitli araştırmalar yapmaya önem verir. İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü, öğrencilerinin alanlarında iyi birer uzman olabilmeleri için farklı disiplinlerden de yararlanarak sektörün ihtiyaç duyduğu personel ihtiyacını karşılamayı hedefler.

 

Vizyonumuz

İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü vizyonu, her zaman iş hayatının küreselleşme sektörüne daha iyi uyum sağlayabilmesi ve bu alanda gerekli olan nitelikli iş gücünün daha kolay temin edilmesi konularında çalışmalar yapmaktır. Alanında yetişmiş, yabancı dile hâkim, insan faktörünü her yönden iyi tanıyan, gerektiğinde planlama yaparak işe alım, alıştırma ve yükseltme konularında doğru kararlar verebilecek kişiler yetiştirilmesi amaçlanır. Eğitim süresince öğrencilerin sosyolojik, hukuksal, psikolojik konularda eğitimler alarak yönetim konusunda farklı bakış açılarına sahip, bölümü ile ilgili olan tüm fonksiyonları en iyi şekilde yerine getirebilen personeller olarak yetiştirilmesi, en önemli hedefler arasındadır. Sektörün gereksinimlerine yanıt verecek şekilde yetiştirilen bölüm öğrencilerinin insan gücü politikaları konularında kilit kişiler olarak eğitimlerini tamamlamaları sağlanır.

Öğrenci Değişim Programları

Yeditepe Üniversitesi öğrenci değişim programları ile her zaman öğrencilerinin hem dil yeteneklerinin geliştirilmesinde hem de onların yurtdışında deneyim kazanmasında oldukça destekleyici çalışmalar yapar. Öğrenci değişim programlarına dâhil olmak isteyen öğrencilerin not ortalaması konusunda da uygunluk göstermesi gerekir. Eğitimin belli bir kısmını yurtdışında alan öğrenciler için bu değişim programları önemli fırsatlardır.

Bologna Süreci

Bologna Süreci, Yeditepe Üniversitesi’nin yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarının birbirini tanıması ve eğitimin çok daha iyi standartlarda bir yere gelebilmesi için öğrenci ve akademisyen merkezli olarak düzenlenen bir süreçtir. Bu sürece katılım ile öğrenciler, eğitim ve çalışma hayatlarında daha aktif olabilme imkânı bulur.

Çift Ana Dal ve Yan Dal Olanakları

Öğrenciler mezun olduktan sonra, eğitim süresince birçok farklı alanda çalışabilme imkanı bulabilecekleri gibi çift ana dal diploma imkanları ile kariyer hedeflerine daha hızlı ulaşabilme fırsatı da elde edebilirler. Üniversitenin sunmuş olduğu çift ana dal programları içerisinde; Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık, Elektronik Ticaret ve Teknoloji Yönetimi, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Matematik, İşletme, Ekonomi, Görsel İletişim Tasarımı bölümleri vardır. Bu alanlardan da mezun olan adaylar, alana ait olan lisans diplomasını alma hakkı kazanır.

Students are not accepted.

Our department provides 4 years of education at the undergraduate level and aims to educate qualified people who can work in international platforms with knowledge and skills applicable in the field of international trade and customs.

In addition to customs legislation and practices, branches such as international trade, business, logistics, economy, law form the basis of the program, while fields such as statistics, finance, payment systems and accounting enrich the program content.

The purpose of Customs Management Department is to raise graduates who can meet the needs of the private sector and have knowledge and skills applicable in the field of international trade and customs while providing the basic courses in the field of logistics and foreign trade, both knowing the customs legislation, and knowing the customs legislation in order to meet the demands of domestic and foreign markets for the countries in the globalizing world, to determine the foreign market volumes and to use the import and export potentials in the country.

The Customs Management Department graduates, will provide certain consultancy services to domestic and foreign companies that export to foreign markets and import to the domestic market, will contribute to foreign companies in terms of foreign trade, will have knowledge and skills applicable to international trade and customs, and can work on international platforms.

Equality-Equivalence: Graduates of the Customs Management Department, can apply to the places where graduates of the Faculty of Economics and Administrative Sciences with the decision of the Higher Education Council.

Our students can register to the Double Major and Minor Programs with the relevant departments upon request. Customs Business Double Major Agreements are given below;​

The Department of Customs Management - International Trade and Business

Öğrenci kabul etmemektedir

Gümrük İşletme Bölümü Hakkında

Bölümümüz, Lisans düzeyinde 4 yıllık eğitim vermekte olup, uluslararası ticaret ve gümrük alanında uygulanabilir bilgi ve beceriye sahip, uluslararası platformlarda çalışabilen nitelikli kişiler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Gümrük mevzuat ve uygulamaları yanında, uluslararası ticaret, işletme, lojistik, ekonomi, hukuk gibi dallar programın temelini oluştururken, istatistik, finans, ödeme sistemleri ve muhasebe gibi alanlar program içeriğini zenginleştirmektedir.

Gümrük İşletme bölümümüzün amacı, küreselleşen dünyada ülkeler açısından iç ve dış piyasaların taleplerinin karşılanması, dış pazar hacimlerinin tespiti ve ülke özelinde ithalat ve ihracat potansiyellerinin verimli bir şekilde kullanılabilmesi için hem gümrük mevzuatını bilen, hem de lojistik ve dış ticaret ile alanında temel dersleri almış, kamu ve özel sektörün ihtiyacını karşılayabilecek, uluslararası ticaret ve gümrük alanında uygulanabilir bilgi ve beceriye sahip mezunlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Gümrük İşletme bölümü, dış pazarlara ihracat, iç pazara ise ithalat yapan yerli ve yabancı firmalara gümrük uygulamaları alanında belli danışmanlıklar verecek, ülke firmalarına dış ticaret anlamında katkı sağlayacak, uluslararası ticaret ve gümrük temelinde uygulanabilir bilgi ve beceriye sahip olacak, uluslararası platformlarda çalışmalar yapabilecek düzeyde kişiler yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Denklik-Eşdeğerlilik:  Gümrük İşletme Bölümü Mezunları, Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı'nın kararıyla, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunlarının başvurduğu yerlere başvuru yapabileceklerine ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunlarına tanınan haklardan yararlanabileceklerine karar vermiştir.

Öğrencilerimiz talep etmeleri halinde ilgili bölümler ile ÇAP ve Yandal Programlarına kayıt olabilirler , Gümrük İşletme Çift Anadal Anlaşmaları Aşağıda Verilmiştir; 

Gümrük İşletme - Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik

 

 

Gümrük İşletme Bölümü Nedir?

Gümrük İşletme Bölümü, ülkelerin sınır kontrollerinde görev alan ve gümrük geçiş mevzuatlarına tam şekilde hâkim olarak buradaki işlerin kurallarına uygun şekilde yürümesine destek veren bireylerin yetiştirilmesini sağlayan akademik bir sistemdir. Alanında profesyonel gümrük personelleri, yurt dışı ile yapılan alım satım konularında uzman kişiler olmalarının yanı sıra gümrük mevzuatına tam anlamı ile hâkim olan bireylerdir. 
Gümrük İşletme Bölümü Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde eğitimler verir. Öğrenciler hava, kara, deniz ve demiryolu ile gerçekleştirilen tüm ithalat ve ihracat sürecinde kanunlara ve yönetmeliklere hâkim olarak mezun olurlar. Üniversitenin 4 yıl süreli bu bölümü sayesinde, bir ülkenin yurt dışı ile yapmış olduğu tüm dış ticaret işlemleri daha düzenli yürümekle kalmaz; aynı zamanda kaçakçılık gibi olumsuz ve yasa dışı işlemlerin gerçekleştirilmesinin de önüne geçilmesi sağlanır. 
Gümrük İşletme Bölümü taban puanları ile üniversiteye kayıtlarını yapan öğrenciler, çok farklı alanlarda çeşitli eğitimler alırlar ve mezun olurken mesleklerini ilgilendiren birçok disiplin hakkında da bilgi edinmiş olurlar. İşletme, muhasebe, iktisat gibi konularda da eğitimler alan bölüm öğrencileri, çalışma şartları bakımından da son derece şanslıdırlar. Gümrük sektöründe bulunan önemli personel açığı, devletin her sene memur alımı yapmasını sağlar. Mezunlar devletin açmış olduğu Kamu Personeli Seçme Sınavı’na girerek gümrük memuru, gümrük müşaviri, gümrük müfettişi gibi unvanlarla çalışma olanağı bulur. Bunlara ek olarak mezunlar, özel sektörde de geniş anlamda iş bulabilirler. Özel gümrük şirketlerinde ve dış ticaret firmalarında, bu personellere ciddi anlamda ihtiyaç vardır. Kambiyo görevlisi, sigortacı, dış ticaret uzmanı gibi kadrolarda iş bulabilirler. 
 

Gümrük İşletme Taban Puanları ve Sıralama

Puan Türü               Genel Kontenjan                     Yerleşen             En Düşük Puan       En Yüksek Puan

EA- Burslu                      2                                                   2                   321,26524               323,53790       

EA- %50                          3                                                   3                   219,32759               246,52554         
Burslu
 

Gümrük İşletme Bölümü Ücretleri ve Fiyatları

Yeditepe Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gümrük İşletme Bölümü ücretleri için bu sayfadan yararlanabilirsiniz.

Gümrük İşletme Burs İmkânları

Yeditepe Üniversitesi, öğrencilerini her bakımdan destekler ve çeşitli burs olanakları ile daha iyi eğitimler almalarını sağlar. Burs olanakları hakkında merak edilen birçok konu vardır. Gümrük İşletme burs olanaklarını bölümün sayfası üzerinden detaylı bir biçimde inceleyebilirsiniz. Buradan burs sayfasına ulaşabilir ve merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.
 

Yeditepe Üniversitesi'nde Gümrük İşletme Okumak

Gümrük İşletme Bölümü, gümrük alanında mevzuata hâkim ve gerekli tüm bilgilere ve becerilere sahip, yabancı dil bilgisi olan, uluslararası alanda ithalat ve ihracatın geliştirilmesine katkı sunacak bireyler yetiştirmeyi hedefler. Gümrük işletme sıralaması bu alana verilen önem sayesinde her geçen gün biraz daha yükselir. Uluslararası ticaret, lojistik, ekonomi ve hukuk gibi alanlarda verilen eğitimlerle programı son derece zengin olan bölüm, öğrencilerin her bakımdan mesleki kariyerlerini sürdürmelerine olanak tanır. 
Çok geniş iş olanaklarına sahip olan bireyler, çok farklı unvanlarda çalışabilme olanağı bulurlar. Deniz, hava, kara ve demiryolu aracılığı ile yapılan ithalat ve ihracat çalışmalarında, mezunlar donanımları ile her zaman aranan kişiler olurlar. Sürekli olarak gelişme gösteren ticaret yaşamında ülkelerin de birbirilerine olan ihtiyaçlarında artışlar yaşanır. Bu süreçte ülkelerin gelen ve giden ürünler hakkında daha düzenli çalışmalar yapabilmesi, ülke içerisindeki mal ve hizmetlerin değerini koruyabilmesi, çeşitli olumsuz durumların yaşanmaması için, bu konuda profesyonel hizmetler verecek personeller yetiştirilmesi gerekir. Farklı alanlarda eğitimlerin verildiği Gümrük İşletme Bölümü, mezunlarının mesleki yeniliklerden ve sürekli güncellenen mevzuatlardan haberdar olmaları son derece önemlidir. Bu nedenle alanlarında en iyi akademisyenlerden alınan dersler sayesinde, öğrenciler sorunlar karşısında çözüm üretmeyi, çalıştıkları sektörde yeniliklere ayak uydurmayı ve gerekli tüm donanımları kazanmayı öğrenirler.
Yeditepe Üniversitesi Gümrük İşletme Bölümü, birçok avantajı öğrencilerine sunar. Bu süreçte öğrenciler, hem iyi firmalarda staj olanaklarından yararlanma imkânı bulurken bir yandan da gerekli teorik tüm bilgiyi okul sürecinde edinme şansı elde ederler. Çeşitli projelerde görevler alan öğrenciler, farklı karakteristik özelliklerini de geliştirme imkânı bulurlar. Çift ana dal ve yan dal olanaklarını da değerlendirebilen öğrenciler, mezun olduklarında sektörün aranan personelleri arasında kolayca yerlerini alırlar. Üniversitenin mezunlarının büyük bir kısmı, hayalini kurdukları kariyerlerini geliştirme olanağı bulurlar. 
 

Gümrük İşletme Mezunu Ne İş Yapar? Nerelerde Çalışır?

Gümrük İşletme Bölümü, mezunlarına iş olanakları konusunda oldukça geniş bir yelpaze sunar. Okulunu başarı ile tamamlayan öğrenciler, hem kamu sektöründe hem de özel firmalarda rahatlıkla iş bulabilme imkânı elde ederler. Özellikle Türkiye’nin stratejik konumu değerlendirildiğinde, birçok sınır kapısına sahip olması, deniz, hava, kara ve demiryolu ulaşım ağının gelişmiş bir yapı sunması, gümrük alanında önemli avantajlar yaratır. Birçok ülke ile sınır komşusu olunması, Türkiye’de gümrük alanında önemli personel açığı meydana getirir. Alanında son derece bilgili, gelişime açık, gümrük ile ilgili tüm mevzuatı en iyi şekilde bilen personellerin iş bulması son derece kolaydır. 
Mezunlar, farklı meslek unvanları adı altında çalışabilirler. Genel olarak gümrük müşaviri olmayı hedefleyen mezunlar, aynı zamanda kambiyo görevlisi olabilir ya da gümrük müfettişliği gibi önemli kadrolarda görev alabilirler. Dış ticaret uzmanı olarak özel firmalarda da görev alabilen mezunlar, sigortacı olarak da çalışma imkanı bulabilirler. Çalışma alanı olarak da çok fazla fırsatların bulunduğu bu bölümde, öğrenciler farklı şehirlerde yaşam kurma şansı elde edebilirler. Ülkenin dört bir yanına dağılmış durumda bulunan sınır kapılarında, aynı zamanda devlet personeli olarak da görev alabilmek mümkündür. Gümrük ve dış ticaret firmaları, bu alanda yetişmiş personellere büyük oranda ihtiyaç duyar. Mezunların büyük kısmı da bu firmalarda kariyer yapma şansı elde edebilir. Bölümün mezunları gümrüklerde, havalimanlarında, ihracat limanlarında, demiryollarında rahatlıkla iş bulabilirler. 
 

Misyon Vizyon

Misyonumuz
Gümrük İşletme Bölümü’nün amacı, ülkenin ithalat ve ihracat sektörünün gelişmesine bağlı olarak komşu ülkelerle yapılan ticaretin daha düzenli şekilde ülke geneline yayılması, ülkeye yapılan giriş çıkışların daha sistemli gerçekleştirilmesini sağlamaktır. Bu alanda yetişmiş birçok personel ihtiyacının bulunması nedeniyle, firmalara gerektiğinde dış pazarlar konusunda ithalat, iç pazarlar için ise ihracat danışmanlığı yapacak, yabancı firmaların da gümrük sorunlarını çözecek, tecrübeli personeller yetiştirilmesi amaçlanır. Bu alanda tüm bilgi ve becerilere sahip olan bireyler yetiştirmek bölümün en önemli misyonudur. 

Vizyonumuz
Gümrük İşletme Bölümü, her geçen gün gelişen ticaret hayatına önemli katkılar sunabilecek personellerin yetiştirilmesi, gümrük alanında tüm bilgi ve donanıma sahip bireyler yetiştirilmesine önem verir. İlerleyen süreçte hem yaşanan gelişmelerin dikkate alınması hem de değişen mevzuatın öğrencilere aktarılabilmesi için uluslararası alanda her türlü yeniliğin takip edilmesi hedeflenir. Gümrük alanında işlerin daha profesyonel şekilde yürümesi, iç ve dış pazarlarda daha etkin olunabilmesi için gerekli donanıma sahip bireylerin yetiştirilmesi,  bölümümüzün vizyonunu oluşturur.
 

Öğrenci Değişim Programları

Yeditepe Üniversitesi yurt dışında eğitim olanakları ile öğrencilerinin küreselleşen dünya düzenine daha kolay uyum sağlamasına yardımcı olur. Bu eğitimler sayesinde, uluslararası anlaşmalı üniversitelere yerleştirilen öğrenciler, kendi alanlarında eğitimler alarak uluslararası anlamda Gümrük İşletmeciliği alanında her türlü bilgiye hâkim olma şansı elde ederler. Öğrenci değişim programlarına katılan öğrenciler, eğitim dönemlerinin bir kısmını yurt içinde tamamladıktan sonra kalan eğitimleri için yurt dışındaki anlaşmalı bir üniversiteye gönderilirler. Büyük bir avantaj olarak görülen öğrenci değişim programları ile öğrenciler kariyer hedeflerine daha kolay ulaşırlar.
 

Bologna Süreci

Bologna Süreci; Yeditepe Üniversitesi’nin yurtdışındaki farklı üniversitelerle birlikte yürüttüğü projeler kapsamında eğitim standartlarını yükseltme amacı taşıyan bir programdır. Öğrenci merkezli olarak düzenlenen bu program sayesinde, öğrenciler daha aktif olma şansı elde ederken aynı zamanda eğitimin kalitesinin daha yüksek olması sağlanır. 
 

Çift Ana Dal ve Yan Dal Olanakları

Yeditepe Üniversitesi’nin Gümrük İşletme Bölümü’nde okuyan öğrenciler, kendi talepleri doğrultusunda yan dal ya da çift ana dal programlarına kayıt yaptırabilir ve farklı alanlarda da diploma alabilirler. Öğrencilerin çift ana dal programı kapsamında, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü çift ana dal diploması alabilme imkânları da vardır. 
 

Students are not accepted.

It is aimed to gain the dynamism of the real estate and construction sector, the creation of financial growth and valuation, and to gain customers. In addition, the economy aims to increase the number and scope of managers who can analyze the real estate market which leads to enlargement and crises in terms of "economy" and "investment" concepts. Our department; provides 4 years of education at the undergraduate level, the story of demographic developments, the creation of true meanings, the pursuit of laws and regulations with legal bases, and graduates who know the potential creation are being trained.

Department of Real Estate Valuation and Management The double major agreements are given below.

Department of Real Estate Valuation and Management - Economics

Öğrenci kabul etmemektedir.

Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü Hakkında

Gayrimenkul ve inşaat sektörünün dinamiği, ekonomik büyümeye katkısı, gayrimenkulün pazarlanması, yönetilmesi, finansmanı ve değerlemesinin yapılması alanlarında nitelikli donanıma sahip, pazarlama kapsamında markalaşmayı yaratabilecek yönetim bilgisine sahip uzmanlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Ayrıca ekonomik genişleme ve krizlere de yol açan gayrimenkul piyasasını “ekonomi” ve “yatırım” kavramları çerçevesinde analiz edebilen yöneticilerin sayısı ve kalitesini artırmayı hedeflemektedir.

Bölümümüz; Lisans düzeyinde 4 yıllık eğitim vermekte olup, demografik gelişmelerin sonucunda oluşan talebe karşılık verebilecek insan sermayesini oluşturmayı, hukuki tabana dayalı kanun ve yönetmeliklerin takibini etkin bir şekilde yapabilen, potansiyeli yaratmayı bilen mezunlar yetiştirmektedir.

Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Çift Anadal Anlaşmaları Aşağıda Verilmiştir;

Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi - Ekonomi

Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Nedir?

Gayrimenkul Geliştirme Ve Yönetimi Bölümü ile sürekli olarak artan ülke nüfusu karşısında gayrimenkul ve inşaat sektörünün gelişmesine katkıda bulunulması ve pazar payının arttırılması hedeflenir. Gayrimenkul finansmanı konusunda daha nitelikli çalışmaların yapılmasının sağlanabilmesi için, bu alanda donanımlı uzmanların yetiştirilmesi, bölümün öncelikli amaçları arasındadır. Bunlara ek olarak, ülke ekonomisi üzerinde önemli bir etkisi bulunan gayrimenkul sektörüne, ekonomi ve yatırım açılarından daha bilinçli yöneticilerin yetiştirilmesi de bölümün hedeflediği konulardan birkaçıdır. Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu bünyesinde bulunan bölümde, 4 yıl süresince öğrenciler, gayrimenkul ve inşaat sektörünün tüm aşamalarını, kişiler ve firmalar açısından önemini, bu sektörlerin hukuksal temellerini en iyi şekilde kavrayarak mezun olurlar.

Demografik koşullar altında, artış gösteren nüfusun barınma talebinin en iyi şekilde karşılanabilmesi ve gayrimenkul piyasasında ciddi bir markalaşma sürecinin en iyi şekilde başarılabilmesi için, alanında uzman bireyler yetiştirilmesi büyük bir önem taşır. Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü de öğrencilerine farklı açılardan kariyer fırsatları sunar. Mezunlar, gayrimenkul yatırım uzmanı olarak çalışabilecekleri gibi bu alanda pazarlama ve satış uzmanı olarak da çalışabilirler. Kişilerin bir ev yatırımı yaparken değerleme hizmetinden yararlanacak kadar bilinçli bir hale gelmesi, gayrimenkul değerleme uzmanlarının öneminin iki kat artmasını sağlar. Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü taban puanları şartını sağlayan öğrenciler, eğitimleri sırasında yabancı dil eğitimleri ile kariyerlerini daha iyi şekillendirme imkânı bulabildikleri gibi SPK Lisanslı Gayrimenkul Değerleme Uzmanı olarak çalışabilmeleri için gerekli alt yapı da üniversite tarafından öğrencilere sağlanır.

Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Taban Puanları ve Sıralama

Puan Türü               Genel Kontenjan                     Yerleşen             En Düşük Puan       En Yüksek Puan

 

EA- Burslu                          2                                             2                     329,85919                332,85327 

 

EA- %50                              2                                             2                     228,92063                313,83852        

Burslu

Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü Ücretleri ve Fiyatları

Yeditepe Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü ücretleri için bu sayfadan yararlanabilirsiniz.

Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Burs İmkânları

Yeditepe Üniversitesi, Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü öğrencilerine çeşitli şekillerde burs imkânı sunar. Bu bölümde okumaya hak kazanan öğrencilerin, 4 yıl boyunca hangi burslardan yararlanabileceğini öğrenmek isterseniz buradan hizmet alabilir ve burs miktarlarını inceleyebilirsiniz.

Yeditepe Üniversitesi'nde Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Okumak

Yeditepe Üniversitesi’nde, Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi sıralaması dahilinde puan alarak okumaya hak kazanan öğrenciler, ülkenin en önemli kilit sektörü olan gayrimenkul ve inşaat alanlarında son derece donanımlı bireyler olarak yetişme imkanı bulurlar. Öğrencilere, kendi alanlarında gerçekleşen talebe en iyi şekilde yanıt verebilmeleri, sektörün gelişimine katkıda bulunma ve ülke ekonomisini yakından ilgilendiren inşaat sektörünün daha bilinçli şekilde yürütülmesini sağlamaları için, önemli çalışmalar yapabilme imkânı sunulur. Öğrencilerin kişilerin ihtiyaçlarına uygun gayrimenkul yapımı ve üretimi konusunda daha iyi standartlarda hizmet verebilmeleri için, hem yöneticilik hem de teknik konularda en iyi eğitimleri almaları sağlanır.

İnşaat sektörünün ekonomik büyümeye olan katkılarının yadsınamaz bir gerçek olduğu ve günümüzde hem toplumsal görevleri yerine getirebilecek hem de daha doğru yatırımların yapılmasına katkılar sağlayacak bireylerin yetişmesi, son derece önemlidir. Kendi alanında nitelikli ve donanımlı bireylerin yetiştirilebilmesi için, ekonomi ve yatırım konularında da öğrencilerin yeterli eğitimleri almaları sağlanır.  Öğrenciler, ilk sene temel dersler ve mikro ekonomi gibi derslerle alanlarına ufak bir giriş yaparlar. Bu süreçte İngilizce dil desteği de alan öğrenciler yabancı dil geliştirme fırsatı da elde etme imkânı bulurlar. İkinci senelerinde ise gayrimenkul ve inşaat sektörünün hukuksal düzeyinde eğitimler alarak, meslek yaşamlarında karşılaşabilecekleri sorunların hukuksal çözümlerini öğrenmeleri sağlanır. Üçüncü senelerinde inşaat planlama üzerine eğitimler alan öğrenciler, bu senenin yaz döneminde staj olanaklarından yararlanırlar. Son senede ise alanları ile ilgili en kilit dersleri alınarak okullarını başarı ile bitirmeleri sağlanır. Gayrimenkul ve inşaat sektöründe öğrencilerin başarılı bir kariyer hayatı geçirebilmeleri ve kurumlarına aranılan değeri kazandırabilmeleri için, tüm eğitim süreci boyunca yabancı dil öğrenmelerine destek verilir.

Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü öğrencileri; hukuk, ekonomi, yatırım ve pazarlama alanlarında aldıkları eğitimler neticesinde son derece geniş iş bulma olanaklarına sahip olabilirler. Eğitimlerini tamamlayan ve mezun durumunda olan öğrenciler, özel şirketlerde çalışabilecekleri gibi Kamu Personel Seçme Sınavı’na girerek Gayrimenkul Değerleme Uzmanı unvanı ile uzman memur statüsünde de çalışabilirler.

Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Mezunu Ne İş Yapar? Nerelerde Çalışır?

Yeditepe Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu bünyesinde bulunan Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü mezunları, çalışma olanakları bakımından çok geniş iş yelpazesine sahiptirler. Bu alandan mezun olanlar, gayrimenkul sektöründeki küçük, orta ve büyük ölçekli birçok firmada işe girebilme imkânına sahip olurlar. Bununla birlikte adaylar, eğitim öğretim süreci boyunca aldıkları pazarlama dersleri sayesinde, kurumların pazarlama departmanlarında gayrimenkul pazarlama personeli olarak çalışabilme imkânı elde ederler. Bankalarda, özel emlak şirketlerinde, inşaat firmalarında, kamu kurumlarında çalışma olanakları fazla olan bölüm mezunları, yabancı dil kabiliyetlerine göre uluslararası firmalarla da çalışabilme imkânı bulurlar. Kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kazandığı ve çarpık yapılaşma yerine daha modern şehir imajına verilen önemin arttığı son dönemde, Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi personellerine olan ihtiyaç da büyük artış gösterir.

Bölümün mezunları, alışveriş merkezleri ve spor tesisleri gibi büyük tesislerin yöneticiliklerini üstlenebilirler. Tesis yöneticiliği dışında yatırım şirketlerinde yatırım danışmanı olarak çalışabilecek olan mezunlar, hem ulusal hem de uluslararası şirketlerde gayrimenkul pazarlama uzmanı olarak da görev alabilirler. Konut ve ticari bir binanın değerleme uzmanlığını üstlenebilen mezunlar, bir şirket bünyesinde çalışabileceği gibi kendi alanlarında bir şirket de kurabilirler. Kamu kurumlarının uzman memur statüsünde memur olarak hizmet verebilme imkânı da bulunan öğrenciler, geniş iş olanakları ile kariyer hedeflerine rahatlıkla ulaşabilirler. Meslek yaşamlarında gayrimenkul değerleme uzmanı, gayrimenkul pazarlama uzmanı, tesis yöneticiliği, yatırım danışmanı gibi meslek kollarında rahatlıkla çalışabilirler.

Vizyon Misyon

Misyonumuz

Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü’nün en temel amacı, sektörün kalkınmasını sağlayacak, ülke ekonomisine katkı sunacak olan gayrimenkul fiyatlarının düzenlenmesinde önemli finansal çalışmalar yapacak ve modern şehir imajının yaratılmasında destek verecek, donanımlı ve teknik bilgilere sahip personeller yetiştirmektir. Bölümün ülkenin yaşayacağı kriz dönemlerinde en etkili sektörlerden biri olması bu alanda yetişmiş personellerin önemini ortaya çıkarır. Alanındaki tüm gelişmeleri yakından takip ederek mesleğine büyük gelişmeler sağlayacak olan bilinçli ve dinamik gayrimenkul uzmanlarının yetiştirilmesi, bölümün en önemli görevleri arasındadır.

Vizyonumuz

Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü’nün en önemli vizyonu, daha çağdaş ve gelişmiş bir sektör yapısı ortaya çıkarabilmektir. Gayrimenkul sektöründe dünya çapında olan değişimleri ve gelişmeleri yakından takip ederek en son teknolojileri ulusal alanlarda kullanabilecek, tüm bu önemli gayrimenkul projelerine liderlik yapabilecek, bilgi ve donanımı ile toplumsal kalkınmaya en iyi desteği verebilecek kapasitede personeller yetiştirmek önemli amaçlar arasında yer alır. Projeler tasarlayabilecek, bu proje ve planları başarı ile hayata geçirebilecek niteliklere sahip son derece akılcı çözümlerle sorunlara yaklaşabilen bireyler yetiştirmek bölüm açısından önemli konulardır.

Öğrenci Değişim Programları

Yeditepe Üniversitesi yurtdışındaki birçok üniversite ile yürütmüş olduğu projeler ve öğrenci değişim programları kapsamında öğrencilerinin farklı deneyimler kazanmasına yardımcı olur. Her zaman öğrencilerini farklı alanlarda destekleyen üniversite, çeşitli kültürlerin tanınması ve öğrencilerin meslek yaşamında daha donanımlı olması için öğrenci değişim programları ile onların daha iyi eğitim almalarına destek verir.

Bologna Süreci

Avrupa’da bulunan eğitim kurumları ile eğitimin standartlarının yükseltilmesinin amaçlandığı Bologna Süreci’nde, eğitim alanındaki farklılıkların giderilmesi amaçlanır. Bu süreçte hem akademisyenlerin mesleklerinde daha aktif rol alması sağlanırken bir yandan da öğrenci merkezli bu programda yükseköğretim kurumlarının birbirini daha iyi tanımasına olanak tanınır.

Çift Ana Dal ve Yan Dal Olanakları

Yeditepe Üniversitesi, mezunlarının daha geniş alanda çalışabilmesi ve rahatlıkla iş bulabilmesi için çift ana dal ve yan dal konusunda da birtakım imkânlar sunar. Öğrenciler, bulundukları senenin tüm derslerinden başarılı olup gerekli şartları sağladıkları taktirde,  Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi ile Ekonomi alanlarında çift ana dal olanaklarını elde eder. Öğrenciler, bu bölümden mezun olduklarında asıl bölüm diploması yanında çift ana dal diploması almaya da hak kazanır.