Bölümümüzün ders programları öğrencilerimizi multidisipliner alanlara hazırlayacak şekilde tasarlanmıştır. Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik ve E-Ticaret gibi bölümlerimizin bulunması sayesinde bu alanlarda bilgi sahibi olmak isteyen öğrencilerimiz akademik kadromuzdan ayrıntılı bilgi alma imkanına sahip olurlar. Üniversitemizde tüm bölümlerinin aynı kampüs içerisinde bulunması sayesinde farklı bölümlerle bir arada olma fırsatı bulunmaktadır ve çift ana dal yapan öğrencilerimiz derse yetişme kaygısı yaşamadan kolaylıkla takip edebilmektedir.

Zorunlu iki staj bulunması öğrencilerimizin mezun olmadan sektörle ilişki kurmaya başlamalarına imkan tanımaktadır. Ayrıca mezuniyet sonrasında buralarda istihdam imkanı bulabilmektedirler.

Gümrük İşletme bölümü İstanbul'da sadece Üniversitemizde bulunmaktadır. Üniversitemizin İstanbul'da bulunması sayesinde dönem içerisinde sık sık düzenlenen etkinlik ve çeşitli konferanslardan yararlanabilirler. Limanlara olan yakınlıktan faydalanabilir, buralara düzenlenen teknik gezilerle süreçleri yakından görme fırsatı sağlayabilirler. Bu teknik geziler, limanlardaki lojistik işlemlerinin ve süreçlerinin yerinde görülmesi ve derslerde öğrenilen teorik bilginin pratikte nasıl gerçekleştiğinin öğrenilmesi nedeniyle önemlidir.