Türkiye’nin ilk ve tek tarımı işletmecilikle birleştiren bölümü olan Yeditepe Üniversitesi Tarım Ticareti ve İşletmeciliği Bölümü dört yıllık İngilizce eğitim veren multidisipliner bir lisans programıdır.  Sektörün ihtiyaçlarına yönelik yetiştirdiğimiz öğrencilerimiz istihdam kaygısı duymamaktadır.

Mezunlarımızın istihdam kaygısı yok

Yeditepe Üniversitesi Tarım Ticareti ve İşletmeciliği Bölümü, Türkiye’nin ilk ve tek tarımı işletmecilikle birleştiren bölümüdür. Hem ulusal hem de Türkiye’de faaliyet gösteren uluslararası birçok lider firma ile işbirliği içindeyiz.  Öğrencilerimiz stajlarını anlaşmalı olduğumuz bu kurumlarda gerçekleştirerek henüz mezun olmadan iş bulma şansı yakalamaktadırlar.

Tarım sektörü yeni teknolojilere hakim gençlere ihtiyaç duymaktadır

Günümüzde tarım gelişmiş ülkelerde sensör teknolojileri, uydu görüntüleri, yapay zeka, veri işleme sistemleri ve dronelar kullanılarak gerçekleştirilmektedir. Küresel olarak yaşadığımız iklim değişikliği ve Covid-19 salgını düşünüldüğünde, tarım bu teknolojilerle birleştirildiğinde verimli ve sürdürülebilir hale gelmektedir. Bu sebeple de tarım sektöründe teknoloji ile iç içe olan bireylere yani daha çok gence ihtiyaç vardır.

Tarım Ticareti ve İşletmeciliği Bölümü çok disiplinli bir bölümdür

Tarımsal üretim için zirai bilgiler yanında ürünlerin takibi, nakliyesi, depolanması, ulusal ve uluslararası satış ve pazarlaması gibi konular Tarım Ticareti ve İşletmeciliği Bölümü’nde birlikte ele alınmaktadır. Ayrıca müfredatımızdaki derslere ek olarak, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu bünyesindeki Gümrük İşletme ve Yazılım Geliştirme Bölümleri ile ortak programlar da yürütmekteyiz. Tarımda doğru ve verimli üretim yapmak kadar, yapılan üretimin doğru zaman ve kanallarla yurt içi ve yurt dışı pazarlara sunulabilmesi çok önemlidir. Bütün bu faktörleri ele alarak tarladan uluslararası pazara kadar geçen tüm süreçlere hakim bilgi ve donanımda mezunlar yetiştirmekteyiz.

Tarımda blok zincirine hakim mezunlar yetiştiriyoruz

Tohumdan tüketime olan  periyotta hem gıda güvenliğini sağlamak hem de  tüm süreci doğru yönetebilmek için gelişmiş ülkeler blok zinciri uygulamasına geçmiştir. Bu kavram Türkiye için henüz çok yeni olup, biz müfredatımızda bu kavramı içeren  derslere yer vererek  öğrencilerimizi gelişmiş ülkelerle aynı seviyede süreç yönetebilecek bilgi alt yapısıyla mezun ediyoruz.