• TR
  • EN

Öğrenci kabul etmemektedir.

Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü Hakkında

Gayrimenkul ve inşaat sektörünün dinamiği, ekonomik büyümeye katkısı, gayrimenkulün pazarlanması, yönetilmesi, finansmanı ve değerlemesinin yapılması alanlarında nitelikli donanıma sahip, pazarlama kapsamında markalaşmayı yaratabilecek yönetim bilgisine sahip uzmanlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Ayrıca ekonomik genişleme ve krizlere de yol açan gayrimenkul piyasasını “ekonomi” ve “yatırım” kavramları çerçevesinde analiz edebilen yöneticilerin sayısı ve kalitesini artırmayı hedeflemektedir.

Bölümümüz; Lisans düzeyinde 4 yıllık eğitim vermekte olup, demografik gelişmelerin sonucunda oluşan talebe karşılık verebilecek insan sermayesini oluşturmayı, hukuki tabana dayalı kanun ve yönetmeliklerin takibini etkin bir şekilde yapabilen, potansiyeli yaratmayı bilen mezunlar yetiştirmektedir.

Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Çift Anadal Anlaşmaları Aşağıda Verilmiştir;

Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi - Ekonomi

Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Nedir?

Gayrimenkul Geliştirme Ve Yönetimi Bölümü ile sürekli olarak artan ülke nüfusu karşısında gayrimenkul ve inşaat sektörünün gelişmesine katkıda bulunulması ve pazar payının arttırılması hedeflenir. Gayrimenkul finansmanı konusunda daha nitelikli çalışmaların yapılmasının sağlanabilmesi için, bu alanda donanımlı uzmanların yetiştirilmesi, bölümün öncelikli amaçları arasındadır. Bunlara ek olarak, ülke ekonomisi üzerinde önemli bir etkisi bulunan gayrimenkul sektörüne, ekonomi ve yatırım açılarından daha bilinçli yöneticilerin yetiştirilmesi de bölümün hedeflediği konulardan birkaçıdır. Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu bünyesinde bulunan bölümde, 4 yıl süresince öğrenciler, gayrimenkul ve inşaat sektörünün tüm aşamalarını, kişiler ve firmalar açısından önemini, bu sektörlerin hukuksal temellerini en iyi şekilde kavrayarak mezun olurlar.

Demografik koşullar altında, artış gösteren nüfusun barınma talebinin en iyi şekilde karşılanabilmesi ve gayrimenkul piyasasında ciddi bir markalaşma sürecinin en iyi şekilde başarılabilmesi için, alanında uzman bireyler yetiştirilmesi büyük bir önem taşır. Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü de öğrencilerine farklı açılardan kariyer fırsatları sunar. Mezunlar, gayrimenkul yatırım uzmanı olarak çalışabilecekleri gibi bu alanda pazarlama ve satış uzmanı olarak da çalışabilirler. Kişilerin bir ev yatırımı yaparken değerleme hizmetinden yararlanacak kadar bilinçli bir hale gelmesi, gayrimenkul değerleme uzmanlarının öneminin iki kat artmasını sağlar. Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü taban puanları şartını sağlayan öğrenciler, eğitimleri sırasında yabancı dil eğitimleri ile kariyerlerini daha iyi şekillendirme imkânı bulabildikleri gibi SPK Lisanslı Gayrimenkul Değerleme Uzmanı olarak çalışabilmeleri için gerekli alt yapı da üniversite tarafından öğrencilere sağlanır.

Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Taban Puanları ve Sıralama

Puan Türü               Genel Kontenjan                     Yerleşen             En Düşük Puan       En Yüksek Puan

 

EA- Burslu                          2                                             2                     329,85919                332,85327 

 

EA- %50                              2                                             2                     228,92063                313,83852        

Burslu

Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü Ücretleri ve Fiyatları

Yeditepe Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü ücretleri için bu sayfadan yararlanabilirsiniz.

Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Burs İmkânları

Yeditepe Üniversitesi, Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü öğrencilerine çeşitli şekillerde burs imkânı sunar. Bu bölümde okumaya hak kazanan öğrencilerin, 4 yıl boyunca hangi burslardan yararlanabileceğini öğrenmek isterseniz buradan hizmet alabilir ve burs miktarlarını inceleyebilirsiniz.

Yeditepe Üniversitesi'nde Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Okumak

Yeditepe Üniversitesi’nde, Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi sıralaması dahilinde puan alarak okumaya hak kazanan öğrenciler, ülkenin en önemli kilit sektörü olan gayrimenkul ve inşaat alanlarında son derece donanımlı bireyler olarak yetişme imkanı bulurlar. Öğrencilere, kendi alanlarında gerçekleşen talebe en iyi şekilde yanıt verebilmeleri, sektörün gelişimine katkıda bulunma ve ülke ekonomisini yakından ilgilendiren inşaat sektörünün daha bilinçli şekilde yürütülmesini sağlamaları için, önemli çalışmalar yapabilme imkânı sunulur. Öğrencilerin kişilerin ihtiyaçlarına uygun gayrimenkul yapımı ve üretimi konusunda daha iyi standartlarda hizmet verebilmeleri için, hem yöneticilik hem de teknik konularda en iyi eğitimleri almaları sağlanır.

İnşaat sektörünün ekonomik büyümeye olan katkılarının yadsınamaz bir gerçek olduğu ve günümüzde hem toplumsal görevleri yerine getirebilecek hem de daha doğru yatırımların yapılmasına katkılar sağlayacak bireylerin yetişmesi, son derece önemlidir. Kendi alanında nitelikli ve donanımlı bireylerin yetiştirilebilmesi için, ekonomi ve yatırım konularında da öğrencilerin yeterli eğitimleri almaları sağlanır.  Öğrenciler, ilk sene temel dersler ve mikro ekonomi gibi derslerle alanlarına ufak bir giriş yaparlar. Bu süreçte İngilizce dil desteği de alan öğrenciler yabancı dil geliştirme fırsatı da elde etme imkânı bulurlar. İkinci senelerinde ise gayrimenkul ve inşaat sektörünün hukuksal düzeyinde eğitimler alarak, meslek yaşamlarında karşılaşabilecekleri sorunların hukuksal çözümlerini öğrenmeleri sağlanır. Üçüncü senelerinde inşaat planlama üzerine eğitimler alan öğrenciler, bu senenin yaz döneminde staj olanaklarından yararlanırlar. Son senede ise alanları ile ilgili en kilit dersleri alınarak okullarını başarı ile bitirmeleri sağlanır. Gayrimenkul ve inşaat sektöründe öğrencilerin başarılı bir kariyer hayatı geçirebilmeleri ve kurumlarına aranılan değeri kazandırabilmeleri için, tüm eğitim süreci boyunca yabancı dil öğrenmelerine destek verilir.

Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü öğrencileri; hukuk, ekonomi, yatırım ve pazarlama alanlarında aldıkları eğitimler neticesinde son derece geniş iş bulma olanaklarına sahip olabilirler. Eğitimlerini tamamlayan ve mezun durumunda olan öğrenciler, özel şirketlerde çalışabilecekleri gibi Kamu Personel Seçme Sınavı’na girerek Gayrimenkul Değerleme Uzmanı unvanı ile uzman memur statüsünde de çalışabilirler.

Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Mezunu Ne İş Yapar? Nerelerde Çalışır?

Yeditepe Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu bünyesinde bulunan Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü mezunları, çalışma olanakları bakımından çok geniş iş yelpazesine sahiptirler. Bu alandan mezun olanlar, gayrimenkul sektöründeki küçük, orta ve büyük ölçekli birçok firmada işe girebilme imkânına sahip olurlar. Bununla birlikte adaylar, eğitim öğretim süreci boyunca aldıkları pazarlama dersleri sayesinde, kurumların pazarlama departmanlarında gayrimenkul pazarlama personeli olarak çalışabilme imkânı elde ederler. Bankalarda, özel emlak şirketlerinde, inşaat firmalarında, kamu kurumlarında çalışma olanakları fazla olan bölüm mezunları, yabancı dil kabiliyetlerine göre uluslararası firmalarla da çalışabilme imkânı bulurlar. Kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kazandığı ve çarpık yapılaşma yerine daha modern şehir imajına verilen önemin arttığı son dönemde, Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi personellerine olan ihtiyaç da büyük artış gösterir.

Bölümün mezunları, alışveriş merkezleri ve spor tesisleri gibi büyük tesislerin yöneticiliklerini üstlenebilirler. Tesis yöneticiliği dışında yatırım şirketlerinde yatırım danışmanı olarak çalışabilecek olan mezunlar, hem ulusal hem de uluslararası şirketlerde gayrimenkul pazarlama uzmanı olarak da görev alabilirler. Konut ve ticari bir binanın değerleme uzmanlığını üstlenebilen mezunlar, bir şirket bünyesinde çalışabileceği gibi kendi alanlarında bir şirket de kurabilirler. Kamu kurumlarının uzman memur statüsünde memur olarak hizmet verebilme imkânı da bulunan öğrenciler, geniş iş olanakları ile kariyer hedeflerine rahatlıkla ulaşabilirler. Meslek yaşamlarında gayrimenkul değerleme uzmanı, gayrimenkul pazarlama uzmanı, tesis yöneticiliği, yatırım danışmanı gibi meslek kollarında rahatlıkla çalışabilirler.

Vizyon Misyon

Misyonumuz

Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü’nün en temel amacı, sektörün kalkınmasını sağlayacak, ülke ekonomisine katkı sunacak olan gayrimenkul fiyatlarının düzenlenmesinde önemli finansal çalışmalar yapacak ve modern şehir imajının yaratılmasında destek verecek, donanımlı ve teknik bilgilere sahip personeller yetiştirmektir. Bölümün ülkenin yaşayacağı kriz dönemlerinde en etkili sektörlerden biri olması bu alanda yetişmiş personellerin önemini ortaya çıkarır. Alanındaki tüm gelişmeleri yakından takip ederek mesleğine büyük gelişmeler sağlayacak olan bilinçli ve dinamik gayrimenkul uzmanlarının yetiştirilmesi, bölümün en önemli görevleri arasındadır.

Vizyonumuz

Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü’nün en önemli vizyonu, daha çağdaş ve gelişmiş bir sektör yapısı ortaya çıkarabilmektir. Gayrimenkul sektöründe dünya çapında olan değişimleri ve gelişmeleri yakından takip ederek en son teknolojileri ulusal alanlarda kullanabilecek, tüm bu önemli gayrimenkul projelerine liderlik yapabilecek, bilgi ve donanımı ile toplumsal kalkınmaya en iyi desteği verebilecek kapasitede personeller yetiştirmek önemli amaçlar arasında yer alır. Projeler tasarlayabilecek, bu proje ve planları başarı ile hayata geçirebilecek niteliklere sahip son derece akılcı çözümlerle sorunlara yaklaşabilen bireyler yetiştirmek bölüm açısından önemli konulardır.

Öğrenci Değişim Programları

Yeditepe Üniversitesi yurtdışındaki birçok üniversite ile yürütmüş olduğu projeler ve öğrenci değişim programları kapsamında öğrencilerinin farklı deneyimler kazanmasına yardımcı olur. Her zaman öğrencilerini farklı alanlarda destekleyen üniversite, çeşitli kültürlerin tanınması ve öğrencilerin meslek yaşamında daha donanımlı olması için öğrenci değişim programları ile onların daha iyi eğitim almalarına destek verir.

Bologna Süreci

Avrupa’da bulunan eğitim kurumları ile eğitimin standartlarının yükseltilmesinin amaçlandığı Bologna Süreci’nde, eğitim alanındaki farklılıkların giderilmesi amaçlanır. Bu süreçte hem akademisyenlerin mesleklerinde daha aktif rol alması sağlanırken bir yandan da öğrenci merkezli bu programda yükseköğretim kurumlarının birbirini daha iyi tanımasına olanak tanınır.

Çift Ana Dal ve Yan Dal Olanakları

Yeditepe Üniversitesi, mezunlarının daha geniş alanda çalışabilmesi ve rahatlıkla iş bulabilmesi için çift ana dal ve yan dal konusunda da birtakım imkânlar sunar. Öğrenciler, bulundukları senenin tüm derslerinden başarılı olup gerekli şartları sağladıkları taktirde,  Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi ile Ekonomi alanlarında çift ana dal olanaklarını elde eder. Öğrenciler, bu bölümden mezun olduklarında asıl bölüm diploması yanında çift ana dal diploması almaya da hak kazanır.

May 20

Gayrimenkul ve inşaat sektörünün dinamiği, gayrimenkulün pazarlanması, yönetilmesi, finansmanı ve...